Kışa Hazırlık

Sonbaharın güzelliklerini yaşadığım bu günlerde bir kışa hazırlık telaşıdır gidiyor. Blog okumayı severim,işim zaten bilgisayar,iphone u elimden düşürmem,çok relax bi insan da sayılmam falan filan derken dedim ki kızım sen acayip radyosyon ve stres içindesin bi de kansorojen maddeli yapay gıdayla beslenirsen durum fena Başladım annemle salça,domates suyu,taze fasulye,patlıcan ve biber közleme yapmaya.Karınca misali kışın ağustos böcekleri katkı maddeleriyle beslenirken ben en organiğinden beslenicem inşalahhh:)
Bu yıl ilk kes anneme bu  işlerde birinci elden yardım ettiğim için tecrübelerimi de burada paylaşayım dedim,ne de olsa blogun var dimi?
 1.Salça yaparken uzun domateslerden alınır,yıkanıp ikiye doğranır. Tencerede kaynatılmaya başlanır. Ama hiç başından ayrılmamalısınız hemen dibi tutar.Devamlı karıştır,takribi 3 saat sürüyor kıvam alması. Tuz ,şeker ekle.Sonra rondodan geçir,kavanoza doldur.Tekrar bi taşım kaynat ki şişeler vakumlansın,bozulmasın.
2.Domates suyu daha çok kışın olmayan domates yerine kullanmak için yapılır.Salça kadar kaynatılmaz.Az kaynat diğer işlemler aynı.
3.Közmatik diye birşey satılıyor pazarda görmüşsünüzdür cidden işe yarıyor bu alet ocak tertemiz közleyiveriyorsunuz. Sonra közlenenleri naylon poşete koy. Orda soğuyunca kolay soyuluyor. Sonra ikişerli buz dolabı poşetine koy,hop buzluğa kışın bi güzel hünkar beğendi,ali nazik yaparsın.
4.Taze fasulye az pişirilir(biz sarartma diyoruz).İçine birer avuç barbunya içi ile buz dolabı poşetiyle poşetlenir.(Daha lezzetli oluyo barbunya ile bence). Kışın yaptığınız domates suyu ile 10 dk. da hazır yemek. oh mis:)
 Hamarat ev kadını aslı'dan tarifler:) Doğal yaşayalım sağlıklı olalım ...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lastikli Çarşaf Yapımı

İstanbul Gezmeleri-Eminönü

Kinky Curly - Zenci Kıvırcığı Saçlar