Kaderimde Tek Başıma Kalmak Vardır Belki de...

 


"İşte o an , Tsukuru nihayet her şeyi kabullenmeyi başarabildi. İnsanların yürekleri arasındaki bağ yalnızca uyum üzerinden oluşmuyordu. Aksine, bir yaradan diğerine daha derin bağlar oluşuyordu. Acı acıyla, kırılganlık kırılganlıkla yürekleri birbirine bağlıyordu. Elemli çığlıklar olmadan suskunluk, kan toprağa akmadan affediş, insanın içini lime lime eden kayıplardan geçmeden kabulleniş mümkün değildi. İşte bu, gerçek uyumun kökünde var olan şeydi."

"Hayır , serinkanlı olmadığım gibi , daima sebatkar duruşumu koruyor da değilim. Bu yalnızca bir denge sorunu, o kadar. Yüklendiğim ağırlığı taşıma odağımın sağına ve soluna, alışkanlıkla ustaca dağıtıyorum sadece. Başkalarının gözüne serinkanlılık olarak yansıyor olabilir. Fakat bu asla kolay bir iş değil. Göründüğünden daha zahmetli. Üstelik denge düzgün bir şekilde sağlansa bile, taşıma odağına yüklenen ağırlık zerrece azalmıyor." 

"Cennet, bir gün geliyor, yıkılıveriyordu. Her insan farklı hızlarda gelişir, ilerlediği yön de farklılaşır"

Renksiz Tsukuru'nun Hac Yolculuğu'dan...Bu kitap tam da zamanında olması gerekenleri söyledi , nedense hep böyle olur. Hayatta nasıl bir evreden geçiyorsam öyle bir kitap geçer elime. Kainatta bizi kucaklayan, tam da olması gereken şeyleri olduran ,mükemmel dengeye , Allah'a sonsuz şükürler olsun...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lastikli Çarşaf Yapımı

İstanbul Gezmeleri-Eminönü

Kinky Curly - Zenci Kıvırcığı Saçlar