Kuş Lokumu-Bahadır Cüneyt Yalçın

Afilli filintaları severek okuduğumu daha önce de belirttim. Bahadır Cüneyt Yalçın'nın yazılarından birini okumak ,kötü giden günlerde gülmek için birebir. Şöyle buyurun...

"• Kredi kartı şifresi dört tane yıldız olan ilk kişi benim, sonradan çok popüler oldu.
• Zengin olmanın çok yolu, zengin kalmanın ise iki altın kuralı var: Bir; altınların yerini kimseye söylemeyeceksin. İki; ikiden fazla prensibin olmayacak.
• Otobiyografiler biyografilerden daha çok satıyor. Bunun sebebi otobiyografilerin araba meraklılarının da ilgisini çekmesi.
• Ter iki türlüdür; halı saha teri ve ecel teri. Bir elli boyunda ve yüz kiloysanız ikisi de aynı.
• Normal olamama korkusuna psikolojide normandiyafobi denir. Psikologlar kişilerin bunu yenebilmeleri için onlara şu geleneksel testi uygular: Hastanın kafasına elektrotlar bağlanır ve hasta herhangi bir kargo şubesine sokulur. Adamın beyninden, şubenin bir kenarında duran dev elektronik tartıda tartılmak için dayanılmaz istek sinyalleri geliyorsa ona “Korkuya mahal yok, son derece normal bir insansınız” denilir. Akabinde hasta serbest bırakılır.
• Ünlü dolandırıcı ve katil Alberto Kampanelli’ye sormuşlar: “Hayatınızı yönlendiren değerler nelerdir?” “Adalet ve merhamet” demiş, “Bunlar yüzünden yıllardır hapse girip duruyorum.”
• Lütfen bana halı püskülünü bir overlokçunun icat ettiğini söyleyin, huzurla dolacağım.
• Bir dinlenme tesisinde 2.90 TL’ye Steinbeck’in daha önce okumadığım bir kitabını buldum. Adı: “Fareler”
• GQ dergisinin bu ay çıkan ilk sayısında 400 erkek arasında yapılmış bir araştırmaya yer verildi. Araştırma sonuçlarından bazılarını paylaşıyorum:
- Erkeklerin %62’si “pembe delikanlıyı bozar” diyor. %13’ü “pembe hangisiydi? O eflatun gibi olan mı?” diyor.
- Yarısından fazlası “gardırobunuzdaki en önemli şeyler nedir?” sorusuna “ayakkabı” diyor. %36’sı “gardıropta ayakkabının ne işi var, ayakkabı kapının orda ayakkabılıkta olur” diyor.
- %17’si halı sahada futbol oynuyor. Bunların %89’u forvet, %0,0002’si kaleci.
- Çalışan erkeklerin %59’u şartlar öyle geliştiği için şu anki işinde olduğunu söylüyor. %41’i ise şartlar böyle geliştiği için.
- %77’si işyerinde “kadın patrona evet”, %23’ü ise “erkek patrona hayır” diyor.
- %78’i “kredi kartı kullanıyorum” demiş. %22’sinin kartı ise borcundan dolayı alışverişe kapalıymış.
- Ortalama aylık bakım ve kozmetik harcaması 118 TL. (Araba cilası ve araba şampuanı dâhil.)
- Erkeklerin %70’i “sevgilimi ya da eşimi aldatmam” diyor ve %83’ü hayatta yalan söylediğini kabul ediyor. Şimdi eller hesap makinesine."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lastikli Çarşaf Yapımı

İstanbul Gezmeleri-Eminönü

Kinky Curly - Zenci Kıvırcığı Saçlar