İstanbul Gezmeleri - Çamlıca ve Arkeoloji Müzesi








İstanbul eşsiz bir şehir,her köşesi görülmeye değer. Ben de İstanbul'da yeni olduğum için her fırsatta ayrı bir köşesini keşfetmeye çalışıyorum.
Öncelikle haftasonu Çamlıca tepesine çıktık. Üsküdar'da olan bu tepe boğaziçine hakim çok güzel bir konumda. Buradaki hava ve manzara muhteşemdi. Kardeşimle battaniyemizi çimenlerin üzerine atıp uzun uzun tadını çıkardık. Otopark ise tüm gün sadece 2 tl.
Buradan köprü bağlantısı sorunsuz ve kolay. Bizde Sapphirre'e geçtik. Burası bir alışveriş merkezi olarak çok sıkıcı, yerin altında sütunlarla bölünmüş kötü bir his veriyor,H&M'de hep kötü ürünler var, iyilerinse zaten bedenleri tükenmiş. Cosmetica adında bir kozmetikçi vardı ki buradaki ürünler cidden ucuzdu. Seyir terası ise görmek için verilen paraya değmez bence. Çamlıcada ki manzara çok daha güzeldi.
Dün ise uzun zamandır görmek istediğim arkeoloji müzesini gezdik. Arkeloji müzesi Topkapı Sarayına çıkan yokuşta bulunuyor. Sarayın bahçesinde denebilir. Bahçesi, binaları ve içerisindeki eserler çok güzeldi. Müze eserlerindeki takıları görünce zevklerin yüzyıllar boyu pek değişmediğini düşündüm. Burayı gezmek için yarım günden fazlasını ayırmak gerekiyor.
Sultanahmet'in her zaman ki güzelliği ise havanın güzelliği ile birleşmişti. Müze çıkışında Sultanahmet meydanı , Yere Batan Sarnıcı ve Ayasofya gezilebilir ama Topkapı Sarayı ile birlikte gezerseniz ikisine de az zaman ayırmış olursunuz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lastikli Çarşaf Yapımı

İstanbul Gezmeleri-Eminönü

Kinky Curly - Zenci Kıvırcığı Saçlar