Denizcilik Nasıl Birşey,Birliktelik Zor mu?


Öncelikle denizcilik çok geniş bir alan,genellemek biraz zor. Uzak çalışanı yakın çalışanı,karada olanı arada bir gideni var bunun çeşit çeşit:)
Eğer eşiniz bende olduğu gibi uzakyol çalışıyorsa durum biraz zor evet. Peki niye insan uzakyol çalışır? Para ve kariyer için. Uzakyol çalışanların maaşları iyi, sektördeki forsları yüksek oluyor(bendeki intiba budur). Birde askerlik mevzuu vardı ilk zamanlar,yabancı bayraklı gemilerde çalışanlar yurtdışında çalışıyor sayıldığı için dövizli askerlikten yararlanabiliyorsunuz. Biraz da bu yüzden 4 aylık kontratlara dayandık,tercih ettik.
Şimdiye böyle bir zorunluluk olmadığı halde katlanmaya devam ediyoruz. Niye? Para... Yani yakın yol çalışıp az kazanacağıma uzakyol çalışıyım çok kazanıyım uzun tatil yapayım mantığı ile.
Bunlar eşiniz denizdeyken gördüğünüz zor kısımlar,olumsuzluklar.
Gelelim kontrat bitti eşin döndü,yuppi senden mutlusu yok çünkü önünde gönlünce gezip zaman geçirebileceğin 2-3 ay var demektir. Yeni evli gibi olur cicim ayları yaşarsınız.Denizciler izinlerini kendisi ayarlar. Genelde 2-3 ay tatil yapmadan yeni kontrata çıkmaz(benim kocişkom).İşte bu vakit öyle tatlı geçer ki sizi yeni kontrata hazırlar. Aman burda 2 kuruşa 12 ay çalışacağına yılın yarısı çalışsın der yollarsınız gemiye.
Sonuç:kocişkom 3 aydır yok çok özledim bu yüzden şuan ki kafam bana 2 kuruş kazansın dizimin dibinden ayrılmasın ,parası batsın samanlık seyran olur falan diyor...

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lastikli Çarşaf Yapımı

İstanbul Gezmeleri-Eminönü

Kinky Curly - Zenci Kıvırcığı Saçlar