İlişkiler Üzerine Gevezelikler

Bu aralar çevremde ilişkiler üzerine hareketlilik,buna bağlı lakırtılar çok. Bu konuları çok konuşuyor,tartışıyoruz. Herkes aynı dertten muzdarip,iyi bir ilişki. Kimi eskilerden ders almış,kimi çivi çiviyi söker mantığıyla devam kimi de çok ağzı yanmış inancını kaybetmiş. İnsanları ilginç bulurum, incelemeyi severim. Ayrıca insan ve ilişki üzerine okumayı ,gözlemlemeyi de severim,bir de 11 yıllık bir ilişki sahibi olunca bunun üzerine hep konuşuyorum biraz da yazmak geldi içimden.
Öncelikle okuduklarımdan kendimce vardığım sonuç, uzmanlar sağlıklı ilişkilerin kişilerin kendileri olmaktan vazgeçmeden,ortaklık ve bireyselliklerin iyi ayarlanarak mümkün olduğunu söyler. Bir de ilişkilerin akışına bırakılarak değil taktiksel yaklaşılan bir oyun olarak görülmesi gerektiği.
Çevremde en sık gördüğüm hata,kendi cinslerim için partnerine aşırı uyum. Biri sizi görüyor beğeniyor.Siz hayatı olan birisiniz,sizi o hayatın içinde seviyor. Siz ise birden hayatınızı hiçe sayarak ona adapte oluyorsunuz. Arkadaşlarınızla zaman geçirmemeye,planlarınızı rafa kaldırmaya,kendi isteklerinize kulak vermemeye başlıyorsunuz.  Arzulanandan sıradana hızla geçiş oluyor bu...
İnsan mutlu olmadan karşısındakini edemez, mutluluğu karşısından bekleyen ise onu yorar,ürkütür. Kendi mutluluğunu kendin kazanmalısın.
Hayatın boyunca yola seninle devam edecek olan kendine yaptığın yatırımdır. Kendine yaptığın en iyi yatırım ise gerçek arkadaşlar ve kitaplardır. Sana önem veren insanları kaybetmek,seni mutlu eden şeyleri unutmak,mutluluğunu tek kişiye bağlamak...O zaman önceki sevdiklerini ve hayatını,kazandıklarını bir anda önemsizleştirmiş olursun. Bu da seni önemsizleştirir.
Ama sevgi emek ister sözü çok doğru. Seviyorsan çabalamalı, değer verdiğini göstermeli , ilişkiyi beslemeli. Akışına bırakılan ilişki ya kötüler ya sıradanlaşır. Nasıl yaptığın mesleği emekli olana kadar iyi şekilde yapmak zorundaysan, ilişki süresince de üzerine düşeni iyi şekilde yapmak zorundasın. Yoksa malulen emeklilik kaçınılmaz...
Bu hataları ben de yaptım,hala yapıyorum düzeltiyorum. Birşeyleri düzeltince kendimi daha bir seviyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lastikli Çarşaf Yapımı

İstanbul Gezmeleri-Eminönü

Kinky Curly - Zenci Kıvırcığı Saçlar