İstanbul Gezmeleri - Kınalı ve Burgaz Ada

     Prens adalarından en küçük ikisi Burgaz ve Kınalı ada benim en sevdiklerim oldular. Büyük adanın kalabalıkğı ve at kokusu, Heybeli adanın serkeşliğinden sonra bu adalar daha sevimli sanki.
     Adalara ana ulaşım yolu Bostancı iskelesinden kalkan vapurlar(en çok sefer buradan),başka iskelelerden de seferler mevcut internetten bulabilirsiniz.Kınalı ve Burgaz adaya aynı vapur ile ulaşım sağlanıyor. Siz dilediğinizde iniyorsunuz.
     Adaya ulaştıktan sonra gezmenin en güzel yolu bisikletle turlamak bence, böylece fazla yerleşim olmayan arka tarafları ve manzarayı izlemiş olursunuz. Yokuşlar biraz zorlayıcı olasada inişler çok eğlenceli. Tüm adalarda bisiklet kiralayabileceğiniz pek çok yer var.
     Ben yürümek istiyorum derseniz tüm adalar için geçerli olan en iyi yöntem adanın ortasındaki yoldan en yukarı tırmanmak,manzarayı izleyip gezerek aşağı inmek bence. Adaya gittiyseniz kuşbakışı manzarayı izlemelisiniz.
    
          Kınalı ve Burgaz Adalar birbirlerine benziyor. Ama genel olarak Kınalının daha bakımlı olduğunu söyleyebilirim. Resimler Kınalıdan.


Kınalı adada plajlar bakımlı ve hemen merkezden başlıyor. Burgaz daysa halk plajları ağırlıkta ve biraz bakımsız diyebilirim. Adanın arka tarafındaki bu plaj ise çok güzeldi. Ben bisikletle yanından geçtiğim için resim tellerin ardında ama halka açık bir plaj. Gittimiz gün hava çok rüzgarlı olmasına rağmen bu koyda deniz süper görünüyordu.
Tüm adalarda olduğu gibi burada da balıkçılar ve pastahaneler mevcut. Ayrıca Burgaz Ada'da öğretmen evi bulunuyor. Konaklama nasıl olur bilmiyorum ama yemek menüsü zayıftı.
Adalar yarım saat uzaklıkta tatil kaçamakları bence, işte İstanbul'un en sevdiğim yanı...

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lastikli Çarşaf Yapımı

İstanbul Gezmeleri-Eminönü

Kinky Curly - Zenci Kıvırcığı Saçlar