İstanbul Gezmeleri - Hidiv Kasrı



      Hidiv Kasrı Beykoz ilçesi Çubuklu sırtlarında bulunuyor. Kanlıca'nın  yukarısı diyebiliriz. Hidiv Osmanlı'nın Mısır Valilerine verdiği bir ünvan, Hidiv Kasrı Mısır’ın son hıdivi Abbas Hilmi Paşa tarafından yaptırılmış çok güzel bir yapı. İtalyan bir mimar tarafından yapıldığı için diğer köşklerden farklılığı belli oluyor. Ama Abbas Hilmi Paşa özene bözene yaptırdığı bu köşkte sürgüne yollandğı için fazla yaşayamamış fakat ailesi 30 yıl kadar hayatını burada sürdürmüş.
     İstanbul kalabalığının çekilmez olduğu haftasonları ve tatil günleri bile sakinliğini koruyabilen bu alanda ormanın içinde güzel bir yürüyüş yapabilir , yürüyüş parkuru sonundaki oturma alanında boğazın eşsiz güzelliğini seyredebilirsiniz. 



     Beltur tarafından işletilen bu güzel köşkte açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği bulunuyor. Akşam yemeği fiyatı 40 lira , fiyatı makul, mekan muhteşem lezzet ise vasat(Beltur ayarı). Ama bu ayarda ve bu konumdaki özel işletmelerin durumlarını düşününce beltur bu alanları halka açarak önemli bir hizmet yapıyor , kuşkusuz.

     Yürüyüş sonunda çiçek satış alanından uygun fiyata güzel bitkiler alabilirsiniz. Kısaca Hidiv Kasrı ulaşımı kolay, park alanı geniş, fiyatları makul... Güzel bir gün için kesinlikle iyi bir tercih...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lastikli Çarşaf Yapımı

İstanbul Gezmeleri-Eminönü

Kinky Curly - Zenci Kıvırcığı Saçlar