Bursa'da Ramazan


Yanlış anlaşılmasın "nerde o eski bayramlar" cılardan değilim,aslında bayramları da pek sevmem çok kişiye aynı lafları,bir gün içinde tekrar zorunluluğu yüzünden ama Ramazan'ı ,Ramazan ruhunu severim.Ve ramazan Bursa'da bir başka güzeldir. İstanbul'u çok seviyorum ama maalsef ramazan ruhu kaybolmuş(en azından benim oturduğum bölgede)



Bugün arifeydi ve arifeleri çarşıya çıkmak alış veriş yapmak bi gelenektir.Annem ve kardeşimle geleneği bu yıl da bozmadık ve Bursa'da Ramazanı bir kez daha sevdim...


Ben her şehirde o şehre ait olan yerleri severim, starbucks zara görmediğim yerleri...İstanbul'un Çemberlitaş,Çengelköy ya da Eminönü nü mesela(aslında canım İstanbul'da say say bitmez).Bursa'da bizim çarşıya çıkmak diye tabir ettiğimiz şu oluyor;


Ulu cami'de öğle namazı(Ulu cami'nin manevi atmosferi çok etkileyicidir,hele ki ramazanda,dua eder rahatlarsınız) ,
 

Havlucular ya da kapalı çarşıdan alınacak ufak tefek(bayramda çocukları hediyesiz bırakmak olmaz)

 
Tuz pazarı dediğimiz kapalı çarşının devamı ve reyhana inen yerden peynir et vs.(buralarda çok güzel hanlarda bulunur hanlara bayılırım) ordan cumhuriyet cd. iniş ve eve dönüş.

Resmini çekmedim ama Koza han'a da uğradık cami çıkışı, süper eşarp ve şallar bulunur orda.Bugün bayram hediyesi olarak aldık bitane. Koza han'da çok sevdiğim bir yer.Bilirsiniz Bursa ipeğiyle meşhur(du). Dedemler'de ipek böceği yetiştirip kozakları işte bu koza han'da satarlarmış tüccarlara.Tabi şimdi üst katında ipek dükkanları gezilir,ortasında da simit çay keyfi yapılır afiyetle:)
Yani Ramazan'da Bursa bir başka güzel olur,hoş bir manevi hava sarar her yeri...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lastikli Çarşaf Yapımı

İstanbul Gezmeleri-Eminönü

Kinky Curly - Zenci Kıvırcığı Saçlar