Akvaryum Balıkları

Çoğumuz akvaryum balıkları gibi yaşıyoruz. Çevremizde bizimle aynı ortamda yaşabilenler var sadece. Ortam buna müsait, herkes üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri yaşıyor. Dünyayı akvaryumdan ibaret sanıyoruz, ya da yaşanabilecek en iyi yerin burası olduğuna kendimizi  inandırmışız. Farklı ortamlar maceralı,zor,kötü, biz güvenli suyumuzda hep bizim gibi olanlarla ne güzel yaşıyoruz.
Olur da başka diyardan bizim gibi olmayan bitanesi akvaryumumuza dalıverdi, onu hızla bizim bildiğimizin en iyi olduğuna inandırmaya,bizim gibi yapmaya çalışırız. Hiç kimse onu anlamak istemez, sadece bizim gibi olsun düzen bozulmasın... Ama olmazsa işte o zaman günah bizden gitti, ti'ye alırız,eleştiririz,ayıplarız,dışlarız...
Biraz daha okusak , bilmek istesek belki de bu kadar katı olmayız. Dolu başaklar gibi başımız eğilir ama ufkumuz genişler. Tüm bunları ne kadar da az okuyan bir toplum olduğumuzu her seferinde tekrar tekrar fark ettiğim için yazdım.Okursak daha hoş bir iklim bizi saracak inanın,herşey daha anlamlı ,daha tahammül edilebilir olacak.Dinimizin bile ilk emri oku değil mi?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lastikli Çarşaf Yapımı

İstanbul Gezmeleri-Eminönü

Kinky Curly - Zenci Kıvırcığı Saçlar