Online Yurtdışı Alışverişte Son Trendler

Online alışveriş rüzgarı yurtdışı / yurtiçi tüm hızıyla sürüyor, öyle geniş bir pazar ki bu bir bluz alacakken binlerce seçeneğe sahip olmak ne kadar yararlı şüpheliyim. Bir kaç ay sonra modası geçecek birşey için birsürü site taramak , sipariş verip takip etmek biraz yorucu. Ayrıca ülkemizdeki döviz kurlarının yüksek olması sebebiyle aslında ucuz gibi görünen şeyler sadece bir yanılsama çoğu zaman.
Aliexpress : Satıcı ile alıcıyı buluşturan ebay tarzı bir site, dünya çapında meşhur toptancı sitesinin parekende ayağı. Genellikle uzakdoğulu satıcıların kargo bedava olarak satış yaptığı bir yer.Jeanların büyük çoğunluğu çinde üretildiği için çeşitli jean ürünü ucuza bulabilirsiniz, onun dışında fiyat/kalite oranı vasat. Kargo genellikle ücretsiz. Gelmesi 15 günü bulabiliyor.

Ebay : Ülkemizde de olan ama Amerikada/Çinde daha ucuz olan ürünleri almak için kullanıyorum genelde. Satıcı profili %99,5 'in üzerindeki satıcıları tercih etmeli , shipping masrafına dikkat.

SheİnSide: Terkoz pasajı ayarı , kargo ücretsiz

Asos : İndirimlerde deri ayakkabı , çanta , aksesuar gibi ürünleri cidden ucuz oluyor. Kaliteleri resimde gördüğünüz gibi , sizi yanıltmıyor. 

Kısaca aliexpress / ebay gibi milyonlarca ürünün olduğu sitelerden alışveriş yaparken arama ayarlarınızı özelleştirerek ürün içinde boğulmaltan kurtulabilirsiniz, fakat satıcıların çoğu ürün bilgilerini doğru girmiyor, ürün içeriğine ipek yazan bir gömlek polyester olabiliyor. Bu nedenle yazılana değil gördüklerinize inanın, kafanıza takılan yerlerde satıcı ile mesajlaşın çünkü ürünü aldıktan sonra iade etmek çok zahmetli.
Asos , sheinside vb. gibi sitelerde ise iade yine zahmetli bir iş. Kargosuz aldığınız bir ürünü 30-40 dolar kargo ile geri yollayıp eğer ürününüz oraya ulaşır ve kabul edilirse kargo ücretini geri alabiliyorsunuz. 


Yorumlar

  1. Sheinside dan alınan ürün nasıl geri iade yapıyor biliyor musunuz acaba Türkiye de hangi kargo firmasıyla çalışıyor sheinside

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lastikli Çarşaf Yapımı

İstanbul Gezmeleri-Eminönü

Kinky Curly - Zenci Kıvırcığı Saçlar