Bodrum Rehberi

Bu bodrum rehberi benim bakış açımdan belki de çocuklu aileler için daha uygun olacak.
Bodrum'u bu kadar popüler yapan çok sayıda koyu , her isteğe hitap edecek çok sayıda merkezi ve her daim tatlı bir esintiye sahip havası. Bunca kalabalık ve curcunasına rağmen kendine özgü tatları koruyabilen bir cennet köşesi. İmkanın varsa Eylül Ekim aylarında Bodrum'u gezilmeli bence. Benim Bodrum aşkım Ekim ayında geçirdiğim 10 günde başladı diyebilirim.
1-Merkez

Bodrum Merkezinde görülecek yerlerin başında Bodrum kalesi , kale içerisinde bulunan müze geliyor. Kale içerisinden Bodrum manzarası görülmeli. Kalenin sağ tarafı Marina sol tarafı çarşı ve barlar sokağına gider. Marina tarafında yürüyüş yapılacak kordon, İstanbul vari gece mekanları mevcut.

Marina yat kulüp ( güzel bir akşam yemeğe sonrası kaliteli akşam canlı müzik , Şevval Sam gibi sanatçıların programı oluyor.) Kule Bar(barlar sokağının gediklisi, rock müzik severler için birebir) benim sevdiğim yerler oldu.
Yeme - içme en fazla çeşit en uygun fiyat merkezde bulunuyor.
Bodrum merkez çarşısında her tatil beldemizde bulunan taklit ürünler sarmış. Bodruma özgü birşeyler almak istiyorsanız bodrum evinin minyatür seramikleri ve nazar boncuğundan öte birşey bulamadım maalesef. Sanat atölyelerinin ürünleri bile tek tipleşmiş, orijinal birşey bulmak mümkün olmuyor. Merkezin biraz dışında bulunan iki büyük alışveriş merkezinde ise alışık olduğunuz her markayı bulabilirsiniz.
2- Gümbet

Kemer tarzı tatil yerlerinden hoşlananlara hitap edecek bölge. Turist yoğunluğu en fazla olduğu yer. Gece mekanları ve taklit ürün dükkanlarının fazlaca olduğu bie yer Gümbet. Merkeze çok yakın, Bodrum'a eğlence odaklı gelenlerin ilk tercihi sanırım.

3-Ortakent Yahşi

Türkiye'nin sayılı plajlarından biri burada bulunuyor. Kumsal ince kum, uzun, geniş derinleşmeyen sığ bir denizi var. Diğer yerlere nispeten muhafazar kesimin ve çoçuklu ailelerin tercihi. Fiyatlar daha makul fakat iyi hizmet alabileceğimiz bir beach bulamadık burada. Verdikleri hizmete bakılırsa pahalı bile sayılabilir bana kalısa. Burası genelde rüzgar alan bir sahil fakat rahatsız edici şiddetli bir rüzgar değil. Derinleşmeyen fazla sığ denizi ve işletmeleri sebebiyle favorim değil.

3-Akyarlar - Karaincir

Denizin berraklığı, işletmelerin naifliği, pazarın lezzeti ile favori bodrum mekanım. Akyarlar köyünün sol tarafı (yani köye gelmeden hemen önceki koy) Karaincir plajı. Birçok beach bulabilirsiniz burada. Yemekler lezzetili ,deniz berrak(kum). Genelde minimum harcama kotalı beachlerin yanında yediğinizi ödediğiniz (Zaza beach) de var burada. Beach istemiyorum derseniz plajın beachler tarafından işgal edilmemiş bir bölümü de var.
Köyün içerisinde balıkçı,beach, pastahane ve Bitez dondurmacısı bulunuyor. Deniz yine muhteşem, işletmelerin fiyat kalite dengesi yerinde
Köyden sonraki koy ise yine otel , beach ve devremülklere ayrılmış bir sahil bulunuyor. Deniz ince taş şeklinde,yine çok berrak ama daha çabuk derinleşiyor.
Perşembeleri pazar kuruluyor. Marketlerin her çeşidini bulmak mümkün. Akyarlar Bodrum'da bana en çok hitap eden bölge. Küçük çocuklarım olduğu için fazla merkezden uzak olmak istemiytorum, elim altında ulaşabileceğim yerler benim için önemli. Fazla kalabalık ta olmamalı, tatilde sıra beklemek mi? oh no! Bu yüzden Akyarlar benim favorim.

4-Turgutreis


Merkezi bir belde diyebilirim. Yazlık değil de şehir gibi geliyor bana daha çok. Denizi dalgalı. Balık yemek vs. için gidilebilir. Cumartesi günleri çok büyük bir pazarı var. Kos adasından da bir sürü kişi bu pazara gelir.

5-Gümüşlük
Sanat atölyeleri ,caz barları ve naif yemek mekanlarıyla güzel bir bölgesi Bodrum'un. Bohem tarz diye nitelendirilebilecek bir yer.
Böyle yerlerin ekstra pahalı olmasına anlam veremiyorum. Hani para pulda gözün yoktu da bu şirin sahil kasabasına yerleşmiştin?:) Dandik bir bilekliğe 150 lira fiyat biçmekte neyin nesi. 2 duble rakı ve mezeden oluşan bir menüye 300 lira öderseniz şaşırmayın, naifliğin bedeli.


6-Yalıkavak
Bodrum'daki lüksün merkezi. Meşhur marinası görülenbilir. Başka bir anısı yok bende.

7-Göltürkbükü

Burası ismini göl gibi denizinden almış. Denizi ve doğası muhteşem (kalabalık sezonda gitmezseniz hayran kalırsınız.) Ünlülerin boy gösterdiği beachler burada bulunuyor. Popülerliğinin yanında kendine özgünlüğünü koruyabilmiş bir yer bence.
Sanıldığı gibi heryer çok pahalı değil. Belediye tesislerini tercih ederseniz bu muhteşem denize 150 lira ödemeden de girebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lastikli Çarşaf Yapımı

İstanbul Gezmeleri-Eminönü

Kinky Curly - Zenci Kıvırcığı Saçlar