Gökçeada - 15.07 - 15.08.2018

Bu yaz 1 ayımızı Gökçeada'da geçirdik. Mutlu, huzurlu, gelen gidenlerle bol hareketli bir 1 ay geçti adada. Şuan düşününce olduğundan da güzel geliyor bu gerçek. Gelelim ayrıntılara...
Yolculuğun en güzel kısmı

Tatil dönüşü kavrulmuş mutlu Kemal

Yolculuk 2 küçük çocukla oldukça meşakkatli, km olarak kısa süre olarak uzun. Çünkü Gökçeada feribotları Avrupa yakasından kalkıyor. Çanakkale'den Eceabat'a, oradan da adaya geçiyorsunuz. Feribot 2 saatte bir bu yüzden online bilet almalısınız yoksa sıra beklemek gerekiyor. Sıra beklenmeyecekse şehitlikleri gezmek için iyi bir fırsat, iskele şehitliklerin dibi. Biz çocuklarla o işe hiç girmedik.
Feribot yolculuğu 1 buçuk saat sürüyor.
Evimin içi
Balkon manzaram





Arka bahçe
Ön bahçe
Güzeller güzeli bir taş evde kaldık. Gerçek olamayacak kadar güzeldi evim ve manzarası. Teşekkürler airbnb. Evimin Kale Köy'de kalenin hemen dibindeydi. Yıldız koya çok yakın olsa da deniz dönüşü kaleye gün batımı izlemeye gelenler yüzünden eve ulaşabilmek sıkıntıydı. Ama ev öyle güzeldi ki her hangi bir şeyden yakınmak büyük nankörlük olur.
Kaleköy adanın en eski yerleşimi. Kalenin tam yapım tarihi bilinmiyor. Adanın ilk limanı'da burasıymış. Alt Kaleköy 'de ordu evi, marina ,kahve ve birkaç restoran bulunuyor. Üst Kaleköy'de rum evleri genellik otel,pansiyon ve restoran olarak dönüştürülmüş. Kale'den gün batımı izlemek oldukça popüler.
Kuzu limanı
Denizi sığ ve kum, temiz ama tesis ...Ada feribotlarının yanaştığı limanın yanı. Ben sevmesem de çocuklar sevdi.

Laz koyu
Denizi en güzel, en berrak yer. Yolu ve araba park yeri büyük sorun. Tesis bulunuyor, ev yapımı gözleme , cips güzeldi. Bir daha adaya gelirsem buraya yakın konaklamalıyız diye düşünüyorum çünkü Kaleköy'den geliş 30 dk sürüyordu ve o denizi görünce hep gelmek istiyorsunuz. Dereköy yanındaki sapaktan giriliyor.

Uğurlu(Bi ayak foto yakalamışım)
Yerleşimi yeni (zevksiz tatil beldeleri gibi) Uğurlu limanı, adada eski Kaleköy limanı tarafından rüzgar estiğinde kullanılmış. Adanın tam diğer tarafı. Burada gizli liman denilen büyük bir kumsal var. Tesis bulunuyor , denizi ince çakıl kum karışımı, çabuk derinleşen, ben pek sevemedim.

Eski bademli

Eski bademli çok güzel korunmuş bir rum köyü. Girişinde 1-2 restoran içinde de kafe vardı. Onun dışında çok sakin. Manzarası müthiş, çok sevdim.
Yeni bademli (alt bademli) yeni yerleşim, zevksiz yazlık ve pansiyon cenneti. Fakat köylülerin her daim açık tezgahları, ev yoğurdu, günlük yumurta, sebze meyve burada...

Yıldız koyu


Günlerimizin büyük çoğunluğunu geçirdiğimiz yer. Koy'da bulunan kap alanı kampçıların favorisi. Tesis günübirlik kullanım için de çok güzeldi. Deniz çok berrak fakat taşlık. Yüzme bilmeyenler pek sevmedi. Koyun hemen yanı su altı milli parkı olduğu için gözlük ve şnorkel ile yüzmek bir harika.

ZeytinliKöy
Meşhur tatlıcıların ve kafelerin bol olduğu güzel rum köyü
Tepeköy
Barba Yorga tavernasında oğlak tandır adanın en iyisi, kendi yaptıkları çam reçinesinden şarapları oldukça ilginçti. Köyün manzarası çok güzel. Eski rum köyü.
Merkez
Organik bal, keçi sütü dondurma, oğlak (çiğ ya da pişmiş), pazar fırın derken hep ihtiyaçlarınızı bulduğunuz hem de kalabalığıyla bunaltmayan bir ada burası. 
Ben çok sevdim fakat 1 ay yalnız kalsak sıkılabilirdik diye düşünüyorum. Gelip giden dostlarla ada çok keyifliydi.
Tatilden anladığı doğa,tarih ve sakinlik olanların çok seveceği,eğlence ve ayağına hizmet arayanların sıkılacağı bir yer burası. Çok sevdik seni Gökçeada, yine buluşalım olur mu?


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lastikli Çarşaf Yapımı

İstanbul Gezmeleri-Eminönü

Kinky Curly - Zenci Kıvırcığı Saçlar