Midilli - 27-29.09.19

   Geçtiğimiz yaz çok niyetlenip gidemediğimiz Midilli'yi Eylül'ün son 3 gününe sığdırdık. Yazı böyle midir bilmem ama sonbaharını çok sevdim. Huzuru,doğası,ulaşılabilirliği ve yemekleriyle kalbimde güzel bir yeri oldu.

Ayvalık 'tan Turyol arabalı feribotu ile 1,5 saatte vardık Midilli'ye. Deniz otobüsü 45 dakika sürüyor. Yaz aylarında Küçükkuyu - Petra arası feribot seferleri varmış ve 1 saat 50 dakika sürüyormuş. Ayvalıktan kalkanlar merkez Mitilini bölgesine gidiyor.


Otelemiz merkeze yakın Thermi bölgesinden seçtik. Temiz , içerisinde mutfağı olan( sanırım adada hep öyle) , oyun alanı ve ufak bir ısıtmalı havuzu(çocuklar için kurtarıcı oldu) olan bir oteldi. Feribotta tanıştığımız adanın tecrübelileri otele fazla bütçe ayırmayın, genelde hepsi benzer dediler bizde ayırmamıştık zati. Günlük 40 euroluk mis gibi bir oteldi bence.


İlk gün Tarti beach bölgesine gittik. Burası yeşil çanak gibi bir koydu. Koydaki meşhur taverna Sebastiyan açıktı neyse ki bi rşeyler yedik fakat o da pek memnun değildi ikram ettiklerinden. Sezon bittiği için pek iyi değil kusura bakmayın ahtapotun zamanı değil vs. gibi açıklamalarda bulundu. Ben de mükemmel bulmadım tabi ki ama yine de güzel bir öğle yemeği.

Midilli'de deniz güzel değil demişlerde sanırım bundan kasıt kum plajların azlığı. Bir de soğuk deniz sevmeyenler için güzel gelmedi belki ama ben sevdim. Denizle ilgili tek sorun tesislerin genelde kapalı olmasıydı yine de koca plajda 6 kişiyle denize girmek çok güzel.

2.gün Mandamados'da manastırın bahçesinde ballı yoğurt ve lokma yedikten sonra otele yakın Balloni beach'te denize girdik. Burada deniz kumdu ve çok güzeldi fakat koy olmadığı için dalgalara açık bir plaj rüzgarlı havalarda sorun olabilir.



Akşam yemeğinin otelin önündeki taverneda yedik ve çok beğendik. Ada termal kaynaklar bakımdan çok zengin ve Thermi'de artık faal olmayan bir termal otel var.Güneş batarken terkedilmiş otelin  manzarası çok güzeldi.


Son gün otel sahibinin tavsiyesiyle Gera körfezi Pergi bölgesinde bir termal tesise gittik. Deniz kenarında termal havuz, jakuzi ,güzel hava ve bol yeşillikle çok güzeldi. Kişi başı 5 euro tesis kullanım ücreti var. Çok temiz fakat iç deniz daha çok göl suyu gibi dingin ve bulanık. Yine de sıcak hava ve sıcak havuzdan sonra serin serin yüzmek hiç fena değil. 


Günün geri kalanını güzel bir öğlen yemeği(adada yediklerimizin en iyisiydi sanırım) , biraz yürüyüş, biraz alışveriş ve akşam 6 feribotuyla Ayvalığa dönüş şeklinde tamamladık.

Adadan aklımda kalanlar ; temiz sokaklar,güzel yemekler, güler yüzlü insanlar olacak sanırım. Tekrar gelmeyi çok isteriz bu kez Türklerin çok sevdiği Petra bölgesini adanın diğer yarısını denemeli. Ada çok büyük sanırım her yer görülmek isteniyorsa farklı yerlerde konuklamak en iyisi. Mesafeler uzun, yollar virajlı çünkü. Bir daha ki sefere buranın müdavimlerinin yaptığı gibi arabasız gelip adada kiralama yoluna gideriz. Böylesi hem daha pratik hem daha ekonomik. 

Çok şükür, bin şükür, Rabbim böyle güzellikleri her daim sağlıkla gezmeyi nasip etsin...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lastikli Çarşaf Yapımı

İstanbul Gezmeleri-Eminönü

Kinky Curly - Zenci Kıvırcığı Saçlar