Tanışmayan Bir Avuç Bayan

 Doğum günü organizasyonları gibi günlerde, tek ortak noktası aynı sınıfı paylaşan cocukları olan bir avuç insan bir araya gelir. Biraz nezaket gereği biraz meraktan ilk dakikalar akıcı kolay geçer. Siz kimin annesisiniz, ne iş yaparsınız vs. Sonra sesizlik , bununu yanlış olduğunu düşünen bizler havadan sudan konuşmalarla günü tamamlamaya çalışırız.

Nedense bu toplantılarda kimse kimliğini ortaya koymaz, kendinle ilgili verilen bilgiler anne profili üzerindendir. O kadar kadın toplanırız , annelik dışında pek bir şeyden konuşulmaz. Ne magazin, ne hobiler , ne tutkular hiçbir şey. Erkekler böyle değil. Onlar daima erkek muhabbeti yapar baba muhabbeti değil.

Doğum günü sahibi herkesle yalandan da olsa muhabbet etmeli, grupları kaynaştırmalı ve ortamı hareketlendirmelidir. Beni en çok geren kısım burası her şey mükemmelmiş gibi yapmak. Bir de anneler arasında öne çıkmaya meraklı birisi varsa çeşitli komikliklerle ilgi çekmeye çalışırsa sen de gülmüş gibi yaparsın, ortam daha bir ısınır , herkes kaynaşır gider. Doğum günü çocuğuna, partisine iltifat etmek,kendi çocuğunla arasında geçen bir  olayı anlatmakta adetten gibi duruyor. Okul ve öğretmen kritikleri de günün olmazsa olmazı. 

İşte böyle kutlanır yavrunuzun arkadaşının doğum günü....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lastikli Çarşaf Yapımı

İstanbul Gezmeleri-Eminönü

Kinky Curly - Zenci Kıvırcığı Saçlar