Büyükada - 29 Ekim

29 Ekim tatilini bahane ederek üniversiteden ev arkadaşlarımla görüşme planladık. Birimizin zati burada yazlığı var, diğeri Maltepe'den git gel biz de bir otel bularak buluşmayı ayarladık. Adanın muhteşem evleri , yıllar sonra çoluk çocuk buluşmanın coşkusu havanında fevkaladeliği birleşince muhteşem bir hafta sonu geçirdik. 

Kartal iskelesine arabayı park edip ver elini ada. Aslının biriyle kartal iskelede diğeriyle ada iskelede buluşarak ilk önce bizim otele valiz bırakmaya gittik. Otelimiz eski bir ada eviydi, çok daha güzellerinde yer bulamasak ta bu da idare eder n'apalım. Adanın kumsal tarafında ve deniz manzaralıydı. Sonra Aslı'ların yazlığın balkonunda sohbet muhabbet. Çocuklarda yaşıt olunca değmeyin keyfimize. Akşam İstanbul yolcusunu yollayıp, güzel bir yerde yemek Dolçi'de tatlı, evlere dağıldık. Çocukları uyutup kocamla biraz balkon keyfi yaptık.

Sabah ilk önce oğlumla ada turuna çıkıp bol bol fotoğraf çektirdik. O da güzel manzaraların farkına varıyor artık, büyüyor...






Kemal'i odaya bırakıp onu tabletine kavuşturdum bu sefer Mehmet'le turladık, onu şu ev güzel şu daha güzel şuna bayıldım diye diye darladım. Sarıyer börekçisinde bir çay ve otele dönüş.



Kahvaltı , ailecek ada turu 



2.Aslı ile buluşup 3.Aslıyı iskeleden karşıladık. Adanın arkasında güzel bir restoranda ancak ikindi vaktine yer bulabilmiştik. Orası için adanın tepesine giden golf arabalarından oluşturulmuş yeni tip ada ulaşım sırasına girdik. Sevimli otobüsümüze ulaşmamız 1 saati bulsa da (29 Ekim dolayısıyla ada ekstra kalabalık) b.. kokusundan iyiydi , keyifli bir yolculuk daha da keyifli bir yürüyüş ile restoranda vardık. Mezeler manzara mükemmeldi. Dönüşte aynı sıraya girmeyi göze alamayarak aşağı sallandık. Çamların arasından çocukların mızıldanmalarına rağmen keyifli bir yolculukla merkeze vardık. Krimpikoda çocuklara vaat ettiğimiz waffle ve dondurmaları da alınca artık herkes mutluydu. Kalabalık eziyetine rağmen çok güzel bir gündü.
3.Aslıyı tekrar İstanbul'a yollayıp biraz Aslılarda sohbet muhabbet otele dönüş.
Son günümüzde kahve dünyasında yine güzel manzaralar eşliğinde kahvemizi içip İstanbul'a ve evimize döndük.
Hemen ada kültür evinden kitaplar sipariş ederek, günün birinde burada yaşamakla ilgili hayallere daldım. Çocuklar İstanbul'da üniversitede ben Ada'da. Buraya da yazayım ki yıllar sonra gülerim bu işe...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lastikli Çarşaf Yapımı

İstanbul Gezmeleri-Eminönü

Kinky Curly - Zenci Kıvırcığı Saçlar