Sabah Sayfaları 2 - 2032 de oku bunu...

 


Canım Kemal'im,duygusal,merhametli ve ince düşünceli. Hayat hep güzellikler ve iyi insanlar getirsin sana.

Beta pozitifiz , boğaz ağrısı ve ateş. 2 günde geçiyormuş, dert değil hafta sonu dinleniriz. Kemal'in 2. günü zati oldukça iyi kalktı bugün. Fakat Eylül'ün çok katılmak istediği balosu var bugün. O biraz endişelendiriyor beni. Kısmetten ötesi yalan, bekleyip görelim. İyi hissederse gider hiç olmazsa 1 saatliğine.

Bu sabah bulutlar sarılı pembeli. Yine olağanüstü. Allah'tan dileğim uçsuz bucaksız gökyüzü bir de deniz olan manzaralı evim olsun, sabahları kahvemi oraya bakarak içeyim, kitabımı bu manzarada okuyayım. Bahçede çam ve palmiyem de olursa değmeyin keyfime.

Kırk oluyorum 2023 ile , eğer daha zamanım varsa ki herkes son ana kadar olduğunu düşünür. Önümdeki 10 yılı görmek istediğim yerleri mümkün olduğunca bitirmeye harcayacağım,  sonra bir durak bulup orada sakinleşmeyi hayal ediyorum. 10 yıl sonra bu yazıyı okurum ve şükrederim umarım.

 İnsanın birinci huzursuzluk sebebi kendine yabancılaşma. Benliğine aykırı davrandığı, rolünü oynadığı anlar. Rollerimizi ise ilk olarak bilinçle değil çevremizin yakıştırmalarıyla seçiyoruz.  Bize yapıştırılan etiketler (şüphesiz ilki aileler tarafından) ,varoluşumuz ve yaşadıklarımız arasındaki tezatlığın birincil sebebi bana kalırsa. Kendime ve çevreme yabancılaştığım anları tahlil edince bu sonuca varıyorum. Karşıdan yapılan gözlemlerin hiç mi doğruluk payı yok? Kısmen o anki durumu tanımlama da başarılı, ancak insan bir durum değil süreç der ünlü düşünürler. Etiketler durumu tanımlar, sürecin gelişimine ket vurur. Etiketlememe ile ilişkisizliğin ayrımını yapmak biraz zor bizim kültürel kodlarımızda. İlgilenme ile müdahale ayrımı yapmak zor. 

Düşünerek , tahlil ederek hata yapmak bile farkına varamamaktan iyidir diyerek güzel günler diliyorum...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lastikli Çarşaf Yapımı

İstanbul Gezmeleri-Eminönü

Kinky Curly - Zenci Kıvırcığı Saçlar