Bilgisayarın Yavaşlamaması için Neler Yapılabilir?


Sürekli haşır neşir olduğumuz bilgisayarlarımız bazen bizi deli edip,onları parçalama isteği yaşatabiliyorlar:)  Çok kişinin başını ağrıtan bir sorunun çözümünden bahsetmek istiyorum.Bilgisayarın performansının düşmesi(yavaşlaması)...
Öncelikle uzun süre performansı düşmeden kullanabilmek için yapılması gerekenler;
1-Anti virüs mutlaka olmalı(1 tane yeterli,3 ayda bir internetten ücretsiz online tarama yaptırılabilir)
2-Program kurarken istemediğimiz özellik ve araç çubuklarının kurulmasını engellemelisiniz.Bunu kurulum aşamasındaki adımları takip ederek ayarlayabilirsiniz.(kurulum ayarlarında "özel" ayarları seçmelisiniz custom yada hızlı ayarları değil)
3-Masaüstü simgelerini kaldırın,başlat menüsünü kullanın.
4-Denetim masası - Sistem ayarları - Gelişmiş sistem ayarları - En iyi performans için ayarla
5-Masaüstü araçları(widget'ler) bilgisayarı yavaşlatır. Çok kullanmıyorsanız kapatın.
6-Programların mümkünse az yer kaplayan versiyonlarını yükleyin.(adobe reader yerine foxit reader gibi...)
7-Başlat menüsünde Ara bölümüne Hizmetler yazarak hizmetleri açın. Kullanmadığınız fakat arka planda otomatik olarak çalışan bir program gözünüze batıyorsa buradan kapatabilirsiniz(mesela bil.içinde kurulu gelen destek sistemi,media center vb.)
Peki bunların hepsini yaptık yine de 2 yılda bir format gereklidir. Bilgisayarı herhangi bir yedek programıyla yedeklemek ve bu yedeği kullanmak işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Yedek alma programlarından biri olan "Acronics true image" programının kullanımını burada anlattım.İleride çökme yavaşlama vb. gibi bir sorunda bu yedek çok kısa bir sürede kurulacak(tüm belgelerinizle,programlarınız ve ayarlarınızla beraber) ,bilgisayarımız kullanıma hazır olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lastikli Çarşaf Yapımı

İstanbul Gezmeleri-Eminönü

Kinky Curly - Zenci Kıvırcığı Saçlar